Skip to content
Tiramisu marsalával, Receptek, Bármely kategória, Bármelyik konyha, Olasz konyha, Sütemények és desszertek, Tiramisu

Hozzávalók adagja 8

Cukor 100 g

Csirketojás 4 darab

Mascarpone sajt 500 g

Savoyardi keksz 34 darab

Kakaópor 100 g

Erős kávé 350 ml

Marsala 3 evőkanál Marsala 3 evőkanál

Főzési utasítások 1 óra

1 Válassza szét a tojásfehérjét a sárgájától. A tojássárgákat a cukorral pépesítsük. Adjuk hozzá a mascarponét, keverjük össze spatulával vagy kanállal.

2 A fehérjét verjük kemény habbá. Adjuk hozzá a tojásfehérjét a tojássárgája és a sajt keverékéhez, óvatosan keverjük össze.

3 Mártsa a kekszet a hideg kávéba. Nagyon gyorsan mártogassa őket, hogy ne ázzanak át. Készítse el a kávét ízlése szerint (én 4 teáskanál kávét adtam 350 ml-hez). Ha szeretné, adhat a kávéhoz bort, rumot, likőrt, brandyt vagy konyakot.

4 Egy formába (én egy 17×25 cm-es formát használtam) helyezzük bele a kávéba áztatott kekszrudakat. A krém felét tegyük a kekszek tetejére, és simítsuk el. Helyezze vissza a kávéval átitatott süteményrudakat a krém tetejére. Tegyük a maradék krémet a pálcikákra, és simítsuk el.

5 Tegye a hűtőszekrénybe 5-6 órára.

READ
Fóliában sült halak

6 Ezután szórjuk a kakaószitára. Óvatosan szeleteljük, mert a desszert nagyon finom.

Recept tipp Egy népszerű olasz desszert. Gyengéd, légies, mint a felhő! A klasszikus tiramisu recept csirketojást használ. Ha félsz nyers tojást használni, helyettesítheted fürjtojással (ezek nem hajlamosak a szalmonellára). Savoyardi kekszet és mascarpone sajtot bármelyik nagyobb szupermarketben vásárolhat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nv-author-image

Madison Norwell

Ambiciózus, motivált divatmenedzsment hallgató vagyok, aki 2021 nyarán diplomázik. Tanulásom során csapatvezetőként és a többfunkciós munkacsoportok szószólójaként ismertek el. Szakképzett problémamegoldó vagyok, következetes és megbízható tagja vagyok a csapatnak.Az a törekvésem, hogy bővítsem szakismeretemet és képességeimet a divatiparon belüli kereskedelmi rendezvényszervezés területén. .
LinkedIn.com