Skip to content

Pulyka gesztenyével és gruyere-rel

Pulyka gesztenyével és gruyere-rel, Receptek, Bármely kategória, Főételek, Pulykából készült ételek

Hozzávalók 6 adagban

Törökország 1 db

Gesztenye 500 g

Gruyere sajt 200g

Tej 500ml

Vöröshagyma 1 fej

Fokhagyma 4 gerezd

Száraz fehérbor 1 liter

Babérlevél 1 darab

Fekete bors 6 darab

Kakukkfű 4 szár

Só 1 evőkanál só

Hagyma 1 fej

Zeller 1 szár

Vaj 100 g

Olívaolaj 100 ml

Balzsamecet 1 evőkanál

Brandy 100ml

Főzési utasítás 3 óra

1 Tegye a kibelezett pulykát egy nagy, stabil, élelmiszertárolásra alkalmas zacskóba. Öntsön egy liter fehérbort ugyanebbe a zsákba, adja hozzá a babérlevelet, a borsot, a kakukkfüvet, az apróra vágott zellert és hagymát, a sót és a zúzott fokhagymagerezdeket.

2 Kössünk a zsákba egy csomót, és rázzuk meg, mint egy óriási shakert. Ezután tegye a hűtőszekrénybe.

3 Tizenkét óra elteltével kiveheti a zacskót, a pácot egy külön edénybe lecsöpögtetheti, és a pulykát egy tálba helyezve lecsöpögtetheti a felesleges folyadékot. Ezután tegye a hűtőszekrénybe 12 órára, fóliába csomagolva.

4 Négy órával azelőtt, hogy a pulyka az ünnepi asztalra kerülne, melegítse elő a sütőt kétszáz fokra, tegye a pulykát egy mély tálcába, és tegye a sütőbe egy órára. Egy óra múlva vegyük ki, locsoljuk meg egy kis páccal, és tegyük vissza a sütőbe. Újabb fél óra elteltével ismételje meg a páclével való benedvesítést. Fél óra múlva tegye be újra. További két óra elteltével tegyünk a tűzre egy lábast, amelyben 1:1 arányban sós vizet és tejet keverünk, és a meghámozott gesztenyét negyed órával a forrást követően főzzük.

5 Vegye le a gesztenyét a tűzről, szűrje le a levest, és keverje össze a gesztenyét a vajjal és a szobahőmérsékletű reszelt sajttal. Miután kivette a pulykát a sütőből, töltse meg a pulyka hasát ezekkel a gesztenyékkel.

READ
Kerek túrófánkok

6 Tegye a töltött pulykát tizenöt percre a sütőbe, majd vegye ki újra, és locsolja meg olívaolaj, balzsamecet és konyak keverékével. Tegyük még fél órára a sütőbe (az idő a sütő teljesítményétől és a pulyka méretétől függ, vannak 12 kg-os kiállítási darabok), majd ellenőrizzük, hogy a hús elkészült-e: a bemetszésből származó lének tisztának kell lennie, vér és egyéb színtrükkök nélkül. Ha minden rendben van, vegyük ki a pulykát a sütőből, és tálaljuk a hasából származó gesztenyével és zöldsalátával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nv-author-image

Madison Norwell

Ambiciózus, motivált divatmenedzsment hallgató vagyok, aki 2021 nyarán diplomázik. Tanulásom során csapatvezetőként és a többfunkciós munkacsoportok szószólójaként ismertek el. Szakképzett problémamegoldó vagyok, következetes és megbízható tagja vagyok a csapatnak.Az a törekvésem, hogy bővítsem szakismeretemet és képességeimet a divatiparon belüli kereskedelmi rendezvényszervezés területén. .
LinkedIn.com