Skip to content

Nyúl rózsaborban és aszalt szilvával

Nyúl rózsaborban és aszalt szilvával, Receptek, Bármely kategória, Bármelyik konyha, Meleg harapnivalók, Főételek, Európai konyha

Hozzávalók 4 adag

Nyúl 1 darab

Aszalt szilva 6 darab

Rózsaszín száraz bor 700ml

Édes paprika 15 darab

Rozmaring 2 szár

Dijoni mustár 70 g

Durva csipet só

Olvasztott vaj 2 evőkanál

Főzési utasítás 1 óra

1 Vágjuk fel a nyulat részekre. Tegye a borsszemeket egy tűzálló lábas aljára. Hámozza le a leveleket egy szál rozmaringról, és tegye a serpenyő aljára.

2 Rendezze el a nyulat, minden egyes darabot kenjen meg mustárral, helyezze el a darabok között az aszalt szilvát, és szórja meg a második rozmaringág leveleivel. Enyhén sózzuk, és öntsük fel a borral (úgy, hogy a húst majdnem teljesen ellepje).

3 Fedje le a tepsit egy fedővel, és tegye 180 fokra előmelegített sütőbe. Főzzük 30-40 percig, majd vegyük le a fedőt (a bornak időközben meg kell duplázódnia), tegyünk a nyúlra kis vajdarabkákat, és barnítsuk meg a húst. Ez további tíz-tizenöt percet vesz igénybe.

READ
Narancsos muffinok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nv-author-image

Madison Norwell

Ambiciózus, motivált divatmenedzsment hallgató vagyok, aki 2021 nyarán diplomázik. Tanulásom során csapatvezetőként és a többfunkciós munkacsoportok szószólójaként ismertek el. Szakképzett problémamegoldó vagyok, következetes és megbízható tagja vagyok a csapatnak.Az a törekvésem, hogy bővítsem szakismeretemet és képességeimet a divatiparon belüli kereskedelmi rendezvényszervezés területén. .
LinkedIn.com