Skip to content

Michelin Guide eredmények

Michelin Guide eredmények, Trend

Október 14-én este a Zaryadye koncertteremben Michelin-csillagokat adtak át moszkvai éttermeknek. Nehéz túlbecsülni ezt az eseményt, hiszen nincs nála rangosabb éttermi navigátor a világon. A Michelin-csillag belépő a legjobbak kohorszába, kettő pedig egy étterem és alkotóinak elismerése a legmagasabb nemzetközi szinten.

Nagy volt a szenzáció, a terem nem egyszer elájult a várakozástól, és tapsban tört ki. Egy éjszakánk volt arra, hogy átgondoljuk ennek a minden szempontból történelmi eseménynek az eredményét. Mi pedig úgy döntöttünk, hogy a mi jelöléseinket a moszkvai éttermeknek ítéljük oda, ami nem biztos, hogy egybeesik az útikönyv titkos ellenőreinek véleményével.

Michelin Guide eredmények, Trend

Útmutató győzelem

READ
Csepegtető kávé: mi az, miért érdemes megvenni és hogyan kell elkészíteni?

Twins Garden. Két Michelin-csillag, egy zöld csillag a fenntarthatóságért és egy díj a legjobb kiszolgálásért; Ivan és Sergey Berezutskiy a lehető legtöbb elismerést gyűjtötték be. Az eredmény logikus – a Twins Gardenben a foglalások már november végéig foglaltak.

Útmutató érzékelés

Artest Chef’s Table. Egyetlen más projekt sem váltott ki ennyi ellentmondásos érzést a kritikusokból, a csodálattól a teljes elutasításig. Kiderült, hogy a kevesebb mint egy éve megnyitott étterem, amelyet sokak szerint „kifejezetten a Michelin számára” nyitottak meg, a megfelelő színvonalon készült: európai szintű kiszolgálás, látványos belső tér, high-tech, erjesztés, utalások az orosz konyha témájára. A logikus eredmény két csillag.

Útmutató áttörés

Ekaterina Alekhina és a Biologie. Katya szó szerint maga építette fel az éttermet a családja megtakarításaiból, és ezzel teljesítette régóta dédelgetett álmát, hogy szakács legyen. Ennek eredményeképpen az Iljinszkoje faluban található étterem kétszeres díjat kapott, egy útmutató csillagot és egy különleges zöld csillagot a fenntarthatóságért. Végül is van éttermi élet a moszkvai körgyűrűn túl is!

Útmutató varázsló

Arkagyij Novikov vendéglős. Fenomenális: egy ismeretlen szentpétervári séf vezetésével éttermet építeni, a nevét a táblára írni (az Artest az Artem Yestafyev rövidítése), az összes legújabb haute cuisine eszközt a kezébe adni, és teljes szabad kezet adni neki. Az eredmény – két csillag az egész Oroszország fő vendéglősének kincstárában. Semmi sem utal arra, hogy Arkagyij Anatolijevics gyakorlati varázslatos módon tud éttermeket készíteni.

Michelin Guide eredmények, Trend

Az idegenvezető zavarodottsága

Fehér nyúl étterem egy csillaggal. Magas értékelés, de többet vártunk. Azt, hogy az étterem megfelel-e a névtelen Michelin-ellenőrök szigorú követelményeinek, nem ítéljük meg, de hogy a Fehér Nyúl főszakácsa és ideológusa, Vlagyimir Mukhin, aki ablakot nyitott a világra szakácsaink előtt, elsőként szólalt meg hangosan az új orosz konyháról gasztronómiai fórumokon, és előkelő helyezéseket ért el rangos nemzetközi minősítéseken, az kétségtelen. A Mukhin továbbra is moszkvai gasztrosztár marad, a Michelin-csillagok pedig a múlté, jövőre változhat a helyzet.

Hős útmutató

Nikita Poderyagin, a Björn főszakácsa. Nikita kitart, a Björn a főváros legökológiai szempontból legőszintébb éttermévé teszi, és másokat is megtanít a tudatos fogyasztásra. Jogos elismerés: Nikita személyesen kapta meg a legjobb fiatal séfnek járó díjat, az étterem pedig a Michelin-csillag mellett a fenntarthatóságért járó zöld csillagot is.

Az útikalauz sötét lova

Különösen sok meglepetést tartogattak az útikönyv ajánlásai. Talán a legmeglepőbb ajánlás a Corner Café & Kitchen volt a Novodmitrovskaya-n. Hallottál már róla? Kevesen tudják, de ezt az észrevétlen helyet a kiváló japán séf, Kobayashi Katsuhiko vezeti. Az útikalauz tehát fontos küldetést teljesít – nevezetes helyeket fedez fel a kitaposott ösvényeken kívül.

Az idegenvezető csalódása

Az útikönyv nem is említi Alekszandr Oganezov éttermeit vagy Aram Mnatsakanov moszkvai projektjeit. Mindazonáltal a moszkvai fudik tudják, hogy a Probkában van az egyik legjobb tészta és pizza Moszkvában (itt Mnatsakanovról van szó), és az összes pátriárka a Remy Kitchen pékségben, a Gentle-ben és az Oganezov’s Pino-ban reggelizik, ebédel és vacsorázik. Nos, ahogy mondani szokták, az idegenvezető véleménye nem biztos, hogy egyezik. És mi mentünk, megyünk és fogunk is menni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nv-author-image

Madison Norwell

Ambiciózus, motivált divatmenedzsment hallgató vagyok, aki 2021 nyarán diplomázik. Tanulásom során csapatvezetőként és a többfunkciós munkacsoportok szószólójaként ismertek el. Szakképzett problémamegoldó vagyok, következetes és megbízható tagja vagyok a csapatnak.Az a törekvésem, hogy bővítsem szakismeretemet és képességeimet a divatiparon belüli kereskedelmi rendezvényszervezés területén. .
LinkedIn.com

Tags: