Skip to content

Mchadi a suluguni-val

Mchadi a suluguni-val, Receptek, Bármely kategória, Előételek, Bármelyik konyha, Grúz konyha, Sütemény

Hozzávalók 2. adagja

Kukoricaliszt 400 g

Napraforgóolaj 1 evőkanál

Suluguni sajt 200 g

Főzési utasítás 25 perc

1 A lisztet keverjük össze az emberi testhőmérsékletű vízzel, hogy a palacsintához szükséges állagú tésztát kapjunk: a kezünkben tarthatjuk, de ha a súlyunkkal tartjuk, elolvad.

2 Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és tegyük bele a tésztából formált négy hosszúkás, vastag tésztakockát. Süssük mindkét oldalát aranyszínűre. (Grúziában a mchadit száraz keci agyagtálon – és a sütőben – sütjük.) Vegyük ki papírtörlőre, hogy az olaj lecsöpögjön.

3 Tálaljuk a felszeletelt sulugunival.

Recepttipp A mchadi elkészítésének legjobb módja a fehér kukoricaliszt. Sárga kukoricaliszttel is elkészíthetjük. Ahhoz, hogy a ropogósabb legyen, meleg ásványi szódavízzel is elkészíthetjük.

READ
Ajapsandali gránátalmamaggal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nv-author-image

Madison Norwell

Ambiciózus, motivált divatmenedzsment hallgató vagyok, aki 2021 nyarán diplomázik. Tanulásom során csapatvezetőként és a többfunkciós munkacsoportok szószólójaként ismertek el. Szakképzett problémamegoldó vagyok, következetes és megbízható tagja vagyok a csapatnak.Az a törekvésem, hogy bővítsem szakismeretemet és képességeimet a divatiparon belüli kereskedelmi rendezvényszervezés területén. .
LinkedIn.com