Skip to content

Margarita pizza tojásmentes tésztán

Margarita pizza tojásmentes tésztán, Receptek, Bármely kategória, Bármelyik konyha, Olasz konyha, Tészta és pizza, Margarita

Hozzávalók 4 adagban

Víz 75 ml

Olívaolaj 20 ml

Pizza liszt 42 g

Bazsalikom 3 g

Oregano 11 g

Fűszerek 9 g

Só 9 g

Cukor 3 g

Mozzarella sajt pizzához 160 g

Paradicsomkonzerv 860 g

Száraz élesztő ½ g

Főzési utasítás 15 perc

1 Készítsük el a pizzatésztát: liszt, víz, só, cukor, olívaolaj. Nincs szükség tojásra. Az élesztő minimális, kevesebb mint egy gramm. Három kiló lisztre öt gramm élesztő jut. Csak hogy azt mondjam, hogy azok voltak. Igen, az élesztőt is időben fel kell hígítani a sóval, különben nem lesz jó. Először az élesztő, majd a legvégén a só.

2 Tegyük a kovászt egy napra.

3 A „H” órában a 225 g-os köröket liszttel enyhén megszórt sima felületen kinyújtjuk.

4 A tészta egy körét megkenjük paradicsompürével (bedörzsöljük a paradicsommal, sóval, borssal és oregánóval), majd elrendezzük rajta a mozzarellát és a bazsalikomot.

5 És a sütőbe. 310 fokon. Jobb persze fával, de így is meg lehet csinálni. Ha otthon, a teflonlapok is megteszik. A legfontosabb, hogy a hőmérsékletnek legalább 250 fokosnak kell lennie. Süssük 5 percig.

Recept tipp A mozzarella speciális, pizzához való, pálcikákban kapható. Nem ízlik csak úgy.

READ
Párolt kelbimbó mártással

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nv-author-image

Madison Norwell

Ambiciózus, motivált divatmenedzsment hallgató vagyok, aki 2021 nyarán diplomázik. Tanulásom során csapatvezetőként és a többfunkciós munkacsoportok szószólójaként ismertek el. Szakképzett problémamegoldó vagyok, következetes és megbízható tagja vagyok a csapatnak.Az a törekvésem, hogy bővítsem szakismeretemet és képességeimet a divatiparon belüli kereskedelmi rendezvényszervezés területén. .
LinkedIn.com