Skip to content
Maltesers torta, Receptek, Bármely kategória, Bármelyik konyha, Európai konyha, Sütemények és desszertek, Csokoládétorta

Hozzávalók 1. adagja

Barna cukor 200 g

Tej 185 ml

Vaj 240 g

Búzaliszt 200 g

Sütőpor 1 evőkanál

Kakaópor 50 g

Csirke tojás 3 darab

Tejpor 1 evőkanál

Cukorpor 30 g

Candy Maltesers 465 g

Tejcsokoládé 300 g

Krém 35% 125 ml

Főzési utasítás 2 óra 30 perc + 1 óra 30 perc

1 Keverjük össze a cukrot, a vajat (125 g) és a tejet. Tegyük alacsony hőfokra és keverjük addig, amíg a keverék homogén nem lesz.

2 Melegítse elő a sütőt 180 fokra. Szitáljuk át a lisztet, és adjuk hozzá a kakaóport és a vajat. A hozzávalókat a kezünkkel gyúrjuk morzsává, adjunk hozzá egy enyhén felvert tojást, és jól keverjük össze. Kenjen ki egy kerek sütőformát vajjal, tegye bele a tésztát, és előmelegített sütőben süsse kb. 1 órán át.

3 Készítsük el a ganache-t (máz): törjük darabokra a csokoládét, adjuk hozzá a tejszínt és a vajat. Tegyük alacsony hőfokra, és olvasszuk meg a csokoládét. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd keverőgéppel keverjük homogénné, adjuk hozzá a cukrot, porcukrot, tejport. Keverjük össze. Hagyja kihűlni.

4 Óvatosan vágja a tortát 3 vagy 4 rétegre. Kenje a krémet a kéregre, és mázolja meg mindegyik kéreget. Tegyük a hűtőszekrénybe 1 óra 30 percre.

5 Ezután kenje el a maradék ganache-t a torta felületén. Díszítse a tortát Maltesersszel.

READ
Instant khachapuri egy serpenyőben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nv-author-image

Madison Norwell

Ambiciózus, motivált divatmenedzsment hallgató vagyok, aki 2021 nyarán diplomázik. Tanulásom során csapatvezetőként és a többfunkciós munkacsoportok szószólójaként ismertek el. Szakképzett problémamegoldó vagyok, következetes és megbízható tagja vagyok a csapatnak.Az a törekvésem, hogy bővítsem szakismeretemet és képességeimet a divatiparon belüli kereskedelmi rendezvényszervezés területén. .
LinkedIn.com