Skip to content
Kínai párolt zsemle (Mantou), Receptek, Bármely kategória, Bármelyik konyha, Sütemények és desszertek, Zsemle, Kínai konyha, Párolt szelet

Hozzávalók 4 adagban

Búzaliszt 500 g

Víz 220 ml

Só 3 g

Száraz élesztő 6 g

Főzési utasítás 3 óra és 30 perc

1 Keverjük el az élesztőt 100 g vízben, amíg fel nem oldódik. Ezután adjuk ezt az élesztős keveréket a liszthez, és keverjük össze. Fokozatosan öntse hozzá a maradék vizet, és gyúrja össze a tésztát. Addig gyúrjuk, amíg az összes lisztet felszívja. A tészta nagyon kemény és kissé nehezen gyúrható. De ne adjon hozzá több vizet. Miután összegyúrta, hagyja pihenni 15 percig egy tálban, fedő alatt.

2 Ezután vegyük ki a tésztát, gyúrjuk át újra jól, és hagyjuk kelni 2-3 órán át. Vagy amíg a térfogata megduplázódik.

3 A következő lépés a tésztában keletkezett buborékok eltávolítása. Ehhez használhat tésztaszeletelőt – a tészta kinyújtásakor a tésztát 5-6-szor futtassa át a présen. Ha nincs tésztaszaggatója, akkor egyszerűen hengergesse ki a tésztát néhányszor vékonyra egy sodrófával, újra és újra összehajtogatva a tésztát. A tészta kifehéredik és sima lesz. A végeredménynek egy szinte buborékmentes tésztagolyónak kell lennie.

4 Ezután a tésztát hosszú tekercsre sodorjuk, és 16 darabra vágjuk. Vagy mérjük le a zsemléket, ahogy én tettem – egyenként 44-45 gramm. Formázzuk meg a zsemléket, és hagyjuk őket kb. 20 percig egy deszkán pihenni (hogy ne álljanak meg, takarjuk le fóliával vagy egy könnyű, enyhén nedves törülközővel). A kifliket egyenesen a párolóedénybe tettem bizonyítani, az alját sütőpapírral béleltem ki.

5 Főzzük alacsony gőzön 15-20 percig. Van egy közönséges bambusz gőzölőm. Tegye a serpenyőt a tűzre. Amikor a víz felforrt, kapcsolja le a hőfokot alacsonyra. A fazék tetejére egy bambusz gőzölőt tettem 2 emeletre, amire már felhalmoztam a zsemléket. A tetején egy fedél van. Amíg fő, ne nyissa ki a fedelet. 15-20 perc elteltével kapcsolja le a hőfokot.

READ
Clafouti csokoládéval és szilvával

6 A tűz kikapcsolása után 3-5 perccel nyissa ki a fedelet. Ez előfeltétel. Ellenkező esetben a zsemle ráncosodhat. Hagyja teljesen kihűlni. Forrón kissé ragacsos, mint a forró, friss kenyér morzsája.

Recepttipp Egy másik kényelmi szempont, hogy ezek a pogácsák lefagyaszthatók. Miután kihűltek, kb. 10 percig álljanak, majd fektessük őket egy deszkára, takarjuk le fóliával, és tegyük a fagyasztóba. Ezután vegye ki őket a fagyasztóból, és pár percig gőzölje őket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nv-author-image

Madison Norwell

Ambiciózus, motivált divatmenedzsment hallgató vagyok, aki 2021 nyarán diplomázik. Tanulásom során csapatvezetőként és a többfunkciós munkacsoportok szószólójaként ismertek el. Szakképzett problémamegoldó vagyok, következetes és megbízható tagja vagyok a csapatnak.Az a törekvésem, hogy bővítsem szakismeretemet és képességeimet a divatiparon belüli kereskedelmi rendezvényszervezés területén. .
LinkedIn.com