Skip to content

Házi croissant egy francia cukrászdából

Házi croissant egy francia cukrászdából, Receptek, Bármely kategória, Bármelyik konyha, Sütemények és desszertek, Francia konyha, Croissant

Hozzávalók 6 adagban

Búzaliszt 450 g

Cukor 60 g

Csirketojás 2 darab

Száraz élesztő 8 g

Vaj 180 g

Napraforgóolaj 20 ml

Kősó 5 g

Főzési utasítás 1 óra

1 Oldjuk fel az élesztőt 150 ml langyos vízben, hagyjuk állni 10 percig, majd keverjük bele.

2 Szitáljuk a lisztet egy tálba. Gyúrjunk bele 30 g vajat a lisztbe, és gyúrjuk össze a kezünkkel. Adjunk hozzá 1 tojást, a cukrot, 0,5 teáskanál sót és az élesztőt, majd gyúrjunk sima, rugalmas tésztát (10-15 percig gyúrjuk).

3 Szórjuk meg az asztalt liszttel, és nyújtsuk ki a tésztát 50×20 cm-es téglalap alakúra. A maradék vajat összegyúrjuk, és 3 részre osztjuk. A vaj 1/3-át egy evőkanál hátuljával kenjük el a tészta felületének 2/3-án, a tészta szélétől 2-3 cm-re (a vajnak nem szabad teljesen elolvadnia, hanem kis csomókat kell képeznie).

4 Tekerje a zsírozatlan felületet a zsírozott felület felére, és fedje be a maradék zsírozott felülettel. Készítsünk egy háromrétegű téglalapot, amelynek mérete körülbelül 17×20 cm. A tészta széleit jól tapassza össze a kezével, hogy a vaj ne jöjjön ki, amikor a tésztát tovább sodorja.

5 Fordítsa a tésztát 90 fokkal jobbra, és nyújtsa ki ismét 50 × 20 cm-es téglalap alakúra. A tésztát óvatosan helyezzük egy pergamenlapra (vagy pauszpapírra), fedjük le egy másik lappal, tekerjük félbe, takarjuk le egy törölközővel, és hűtsük 30 percig. Ezután tegye a tésztát egy lisztezett munkafelületre.

READ
Túrós kekszek

6 Ismételje meg az előző eljárást még 2 alkalommal. Ismételje meg az előző eljárást még 3-szor, de olaj nélkül. Csak a harmadik alkalom után tegye a tésztát a hűtőszekrénybe.

7 A tésztát 52×30 cm-es téglalap alakúra sodorjuk, törölközővel letakarjuk, és 10 percig pihentetjük. Ezután a tésztát hosszában kettévágjuk, és mindegyik darabot 8 darab 13 cm-es alapterületű háromszögre vágjuk.

8 A háromszögekből tekerjük fel a croissantokat, és a hegyükkel lefelé fordítva helyezzük őket egy kizsírozott tepsire, félhold alakúra formázva őket. Terítsük szét a croissantokat legalább 5 cm távolságra egymástól.

9 Kenjük meg a croissantokat tojással, és hagyjuk kelni 40 percig (lehetőleg sütőben vagy hideg sütőben, hogy ne legyen légáramlás, különben a croissantok kiszáradnak).

10 Melegítse elő a sütőt 220 fokra. Süssük a croissantokat 15-20 percig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nv-author-image

Madison Norwell

Ambiciózus, motivált divatmenedzsment hallgató vagyok, aki 2021 nyarán diplomázik. Tanulásom során csapatvezetőként és a többfunkciós munkacsoportok szószólójaként ismertek el. Szakképzett problémamegoldó vagyok, következetes és megbízható tagja vagyok a csapatnak.Az a törekvésem, hogy bővítsem szakismeretemet és képességeimet a divatiparon belüli kereskedelmi rendezvényszervezés területén. .
LinkedIn.com