Skip to content

Hagymaleves egy fazékban

Hagymaleves egy fazékban, Receptek, Bármely kategória, Bármelyik konyha, Francia konyha, Levesek, Hagymaleves

Hozzávalók 4 adagban

Hagyma 4 fej

Leveles tészta 125 g

Vaj 50 g

Búzaliszt 1 evőkanál

Campbell's 375 ml marhahúsleves

Csirketojás 1 darab

Főzési utasítás 55 perc

1 Tegye be a leveles tésztát kiolvasztani a csomagoláson található utasításoknak megfelelően. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.

2 A hagymát meghámozzuk, hosszában négyfelé vágjuk, és finomra aprítjuk. Olvassza fel a vajat egy vastag aljú vagy tapadásmentes serpenyőben, adja hozzá a hagymát, keverje meg, és párolja 20 percig, vagy amíg megpuhul.

3 Szórjuk a hagymát a lisztre, és keverjük össze, hogy ne legyen csomós. Keverés közben öntse hozzá a Campbell’s Homemade Classic húslevest és 750 ml vizet.

4 Tekerje ki a leveles tésztát, és vágjon ki 4 kört, amelyek átmérője valamivel nagyobb, mint az edény nyaka.

5 Forraljuk fel a levest, és öntsük a fazekakba, körülbelül ¾-ig megtöltve azokat. Fedjük be a tetejét leveles tésztakarikákkal. A tészta széleit enyhén felvert tojással ragassza az edény oldalához. A tészta tetejét is megkenjük tojással.

READ
Házi croissant egy francia cukrászdából

6 Szúrja meg a tésztát villával több helyen, és tegye az edényeket a 200 °C-os sütőbe. 15 perc múlva, vagy amint a tészta megkelt és megbarnult, a leveses fazekakat kivehetjük és tálalhatjuk. Egy kanál segítségével nyomja a tészta fedelét az edénybe, és keverje bele a hagymalevest.

Recept tipp Vigyázat! Az edények nagyon forróak lesznek, ezért legyen óvatos, amikor kiveszi őket a sütőből. Tálaljuk állványokon! Egy mellékes megjegyzés: próbálja meg a hagymaleves tetejére tejfölt tenni. Jó neked! A hagyma cukrot, fehérjét, karotint, B1-, B2-, E- és PP-vitamint, valamint ásványi anyagokat tartalmaz. Különösen gazdagok az erős antioxidáns kvercetinben, amely sejtszinten meghosszabbítja a fiatalságot. A vörös hagymafajták a leggazdagabbak benne. 100 g-ban: 75,2 kcal, fehérje – 2,2 g, zsír – 4,8 g, szénhidrát – 5,8 g.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nv-author-image

Madison Norwell

Ambiciózus, motivált divatmenedzsment hallgató vagyok, aki 2021 nyarán diplomázik. Tanulásom során csapatvezetőként és a többfunkciós munkacsoportok szószólójaként ismertek el. Szakképzett problémamegoldó vagyok, következetes és megbízható tagja vagyok a csapatnak.Az a törekvésem, hogy bővítsem szakismeretemet és képességeimet a divatiparon belüli kereskedelmi rendezvényszervezés területén. .
LinkedIn.com