Skip to content
Fondant keserű csokoládéval, Receptek, Bármely kategória, Bármelyik konyha, Sütemények és desszertek, Francia konyha, Gyümölcsös desszertek

Hozzávalók 6 adagban

Vaj 100 g

Keserű csokoládé 240 g

Tojásfehérje 230 g

Főzési utasítás 1 óra és 20 perc

1 Melegítse elő a sütőt 200 fokra. A csokoládét késsel apróra vágjuk, a vajat pedig apró kockákra vágjuk, hogy egyenletesen felolvadjon. Olvassza fel a csokoládét és a vajat mikrohullámú sütőben vagy vízfürdőben. Amikor a csokoládét mikrohullámú sütőben megolvasztjuk, figyeljük a hőmérsékletet – ha túl magas, a csokoládé szemcsés lesz. Vízfürdőben ügyeljen arra, hogy a tál, amelyben a csokoládét olvasztja, ne érjen a lábasban lévő víz felszínéhez (a víznek nem szabad forrnia, de a forrás határán kell lennie).

2 Öntsük a fehérjét egy tálba, és öntsük rá a langyos csokoládé-vaj keverékre. Keverjük jól össze fakanállal (ha nem keverjük jól össze, a karamell szétválik), de vigyázzunk, hogy ne verjük fel a fehérjét. A keverék 1-2 napig eláll a hűtőben, de még melegen könnyebb a formákba önteni.

3 Vágjon olyan széles csíkokat viaszpapírból, amilyen széles a forma magassága. Kenje meg a forma belsejét és a viaszpapír egyik oldalát vajjal. Helyezze a viaszpapírt a gyűrű belsejébe úgy, hogy a papír olajozott oldala hozzáérjen a forma olajozott oldalához. Helyezze az előkészített karikákat vajjal kikent sütőpapírral bélelt tepsire (ha szufléformát használ, egyszerűen öntse bele a keveréket). Hűtjük a megtöltött formákat a hűtőszekrényben körülbelül egy órán át – ez nagyon fontos, különben a sütési idő romlik. Helyezze a formákat a kihűlt keverékkel együtt az előmelegített sütőbe, és süsse 6-7 percig. Vegye ki a sütőből – a fondant a közepén folyékony lesz, de a széleinek meg kell szilárdulniuk. Ha a szélek még nem szilárdultak meg, tartsa a fémformát 2-3 percig a helyén – a fém hője tovább sül.

4 Most óvatosan távolítsa el a gyűrűt a fondantról, vigyázva, hogy a papírt ne húzza le vele együtt. Ezután nagyon lassan tekerje ki a papírgyűrűt – ha a fondant odaragadt a papírhoz, egy kés hegyével válassza le. Mindezt nagyon nehéz leírni, de az első próbálkozás után meg fogod tanulni.

5 Bár a karamellát nem lehet előre elkészíteni, a hozzá való keveréket egy-két nappal korábban is el lehet készíteni, vagy akár formákba önteni és az utolsó pillanatban megsütni.

Recept tipp A fondant készítésének egy másik módja (Natalikától): Hozzávalók (2 adaghoz): 50 g étcsokoládé 50 g vaj 50 g barna cukor 1 tojás 20-30 g liszt (kb. 1 evőkanál) Olvassza fel a csokoládét. Tegye félre. Olvasszuk fel a vajat, és verjük fel a cukorral. Adjuk hozzá a tojást a keverékhez (szobahőmérsékleten). Keverd meg. Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét. Keverjük össze. Fokozatosan keverjük bele a lisztet. Melegítsük elő a sütőt 200-210 fokra. Készítsen formákat. Kenje meg a formákat vajjal. (A formákat kiolajozott sütőpapírral is kibélelheti, vagy megolajozhatja a formákat, és lisztet vagy kakaót szórhat rájuk, hogy könnyebb legyen kivenni a desszertet.) A csokoládékeverék felét kanalazzuk a formákba. Süssük 10 percig (ha a közepe nem lesz folyékony, süssük 15-20 percig).

READ
Sült tokhal pezsgőfürdőn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nv-author-image

Madison Norwell

Ambiciózus, motivált divatmenedzsment hallgató vagyok, aki 2021 nyarán diplomázik. Tanulásom során csapatvezetőként és a többfunkciós munkacsoportok szószólójaként ismertek el. Szakképzett problémamegoldó vagyok, következetes és megbízható tagja vagyok a csapatnak.Az a törekvésem, hogy bővítsem szakismeretemet és képességeimet a divatiparon belüli kereskedelmi rendezvényszervezés területén. .
LinkedIn.com