Skip to content

Csokoládé trüffel forralt sűrített tejjel

Csokoládé trüffel forralt sűrített tejjel, Receptek, Bármely kategória, Bármelyik konyha, Sütemények és desszertek, Cukorka, Francia konyha

Hozzávalók 6 adagban

Keserű csokoládé 170 g

Mandulaolaj 2 evőkanál

Forralt sűrített tej 2 evőkanál

Kakaópor ½ csésze

Főzési utasítás 1 óra és 15 perc

1 A keveréket kissé lehűtjük, és kis golyókat sodrunk belőle (golyónként 1 teáskanálnyi keveréket). Körülbelül 30 darabnak kell lennie.

2 Helyezze a csokigolyókat a tálcára, és tegye a fagyasztóba 30-40 percre.

3 Közben öntse a kakaóport egy másik tálcára, ügyelve arra, hogy a kakaót egyenletesen eloszlassa a felületen.

4 Olvasszuk fel a maradék 50 gramm csokoládét vízfürdőben. Amikor a csokoládé folyékony, vegyük le a tűzről, de hagyjuk a forró vízzel teli edényben.

5 Vegye ki a csokigolyókat a hűtőből. Mindegyiket mártogassuk egyszer az olvasztott csokoládéba, és azonnal forgassuk bele a kakaóporba.

READ
Báránykaraj cseh, fehérborral és burgonyával

6 Óvatosan, de alaposan bevonjuk minden egyes golyót kakaóval, és félretesszük egy tálcára, hogy a csokoládémáz szobahőmérsékleten teljesen megdermedjen.

7 Tálaljuk, amint a csokoládé megkeményedett.

8 A keserű csokoládét (120 gramm, max. 60% kakaó) törje darabokra, és vízfürdőben olvassa fel. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a főtt sűrített tejet és a mandulavajat, majd keverjük simára.

Recepttipp A házi készítésű szarvasgombát csak hidegen tárolja (legfeljebb 2 hétig a fagyasztóban). Tálalás előtt hagyja a fagyasztott szarvasgombát 1 órán át szobahőmérsékleten.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nv-author-image

Madison Norwell

Ambiciózus, motivált divatmenedzsment hallgató vagyok, aki 2021 nyarán diplomázik. Tanulásom során csapatvezetőként és a többfunkciós munkacsoportok szószólójaként ismertek el. Szakképzett problémamegoldó vagyok, következetes és megbízható tagja vagyok a csapatnak.Az a törekvésem, hogy bővítsem szakismeretemet és képességeimet a divatiparon belüli kereskedelmi rendezvényszervezés területén. .
LinkedIn.com