Skip to content
Csokis mentás fagylalt, Receptek, Bármely kategória, Bármelyik konyha, Olasz konyha, Sütemények és desszertek, Fagylalt

Hozzávalók 4 adagban

3,5% tej 200 ml

Tejszín 20% 350 g

Tojássárgája 4 darab

Cukor 160 g

Friss menta 55 g

Csokoládé chips 25g

Zöld ételfesték ízlés szerint

Főzési utasítás 6 óra

1 Mossuk meg a mentát, és válasszuk le a leveleket a szárról. Áztassa a leveleket 5 percig hideg vízben.

2 Egy lábosban keverjük össze a tejet, a tejszínt és a mentát. Közepes lángon addig melegítsük, amíg a tejes keverék enyhén fel nem forr.

3 Egy nagy tálban verjük fel a tojássárgákat, és fokozatosan keverjük bele a cukrot. Addig verjük, amíg a tojásos keverék halványsárga színű és lágy, krémes állagú nem lesz.

4 Amint a tejes keverék forr, vegye le a tűzről. A forró tejes keveréket lassan, folyamatos keverés mellett öntse a tojásos keverékhez. Keverés közben tartsa függőlegesen a habverőt, különben buborékok képződnek a leendő fagylalt felszínén.

5 Öntse vissza a keveréket a lábosba, tegye közepes lángra, és keverje fakanállal, amíg a keverék be nem sűrűsödik. Keverés közben ügyeljen arra, hogy a serpenyő aljának szélét és közepét is megfogja, különben a keverék összeragadhat. Ne hagyja felforrni. A krém akkor van kész, ha elérte a folyékony tejföl állagát. Vegye le a tejszínt a tűzről.

READ
Csokoládés narancsos muffinok csokoládé ganache-val

6 Szűrje át a tejszínt egy szitán, hogy eltávolítsa a mentaleveleket. Ha a krém túl sűrű a szitán, szűrje le fokozatosan, és egy evőkanállal nyomkodja át a krémet. Szűrjük át egy tiszta edénybe.

7 Tegye a leszűrt tejszínt hideg vízfürdőbe. Töltsön meg egy nagy tálat félig nagyon hideg vízzel és jégkockákkal. Tegye rá a tejszínnel teli serpenyőt. A krémet időnként megkeverjük 30-40 percig, amíg kihűl. Ez a keverés megakadályozza, hogy a fagylalt kikristályosodjon.

8 Vegye ki a fagylaltos tálat a vízfürdőből, adjon hozzá 2 csepp ételfestéket, és keverje jól össze. Fedjük le szorosan az edényt, és tegyük a hűtőszekrénybe 4-5 órára, hogy tovább hűljön.

9 Ha letelt az idő, vegye ki a fagylaltot a fagyasztóból, tegye át a fagylaltgépbe, és 20-40 percig kavarja. A keverés utolsó percében adjuk hozzá a csokoládéforgácsot. Ezután töltse meg a keveréket egy edénybe, és tegye a fagyasztóba 3-4 órára, amíg a fagylalt teljesen megdermed.

10 Ha nincs fagylaltkészítője, azonnal öntse a fagylaltot egy tartályba, adja hozzá a csokoládéforgácsot, keverje össze, és tegye a fagyasztórekeszbe. Vegye ki a tartályt, és félóránként keverje meg a tartalmát, amíg meg nem fagy.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nv-author-image

Madison Norwell

Ambiciózus, motivált divatmenedzsment hallgató vagyok, aki 2021 nyarán diplomázik. Tanulásom során csapatvezetőként és a többfunkciós munkacsoportok szószólójaként ismertek el. Szakképzett problémamegoldó vagyok, következetes és megbízható tagja vagyok a csapatnak.Az a törekvésem, hogy bővítsem szakismeretemet és képességeimet a divatiparon belüli kereskedelmi rendezvényszervezés területén. .
LinkedIn.com