Skip to content
Crème brulée hagyományos, Receptek, Bármely kategória, Bármelyik konyha, Sütemények és desszertek, Francia konyha, Desszertkrémek

Hozzávalók 6 adagban

Cukor 130 g

Tej 125 ml

30%-os tejszínkrém 500 ml

Vanillin 8 g

Tojássárgája 8 darab

Vaníliarúd 1 darab

Főzési utasítás 1 óra

1 Mielőtt elkezdené a sütést, kapcsolja be a sütőt 180 fokra, mivel onnantól kezdve nagyon gyorsan és egyszerűen elkészül.

2 Tegye a tejet, a tejszínt és a vaníliát a tűzre, keverje össze, forralja fel, majd azonnal vegye le a tűzről. Egy másik tálban keverjük össze a tojássárgáját és a cukrot, nincs szükség keverőgépre, csak egy kanálra.

3 A kissé kihűlt tejkrémet csepegtetve öntse a tojássárgájához, és keverje össze. Öntsük a formákba, és tegyük a sütőbe. Az így kapott készítmény 6 darab, egyenként 150 ml-es formához elegendő. Tegye őket egy sütőedénybe vízfürdőbe. A víznek valahol a formák közepén kell lennie. A szokásos sütőformák kerámiaformák.

4 Tegye be a sütőbe. А! A víznek forrónak kell lennie. Egyébként meglepetésemre, abban az egy órában, amíg az egész a sütőben volt, a víz nem forralt fel.

5 Állítsa be az időzítőt egy órára. Egész órán át jól érzik magukat nélkülünk.

READ
Házi tészta porcini gombával

6 Mindenesetre vegye ki a kisült formákat a formában lévő vízzel együtt. Hagyja kihűlni a vízben. Nem túl sokat. Megszórjuk a tetejét cukorral, most pedig elkészítjük a tésztát. Az olaszok egy speciális égővel készítenek ilyen kéreget. De mivel nincs otthon, 146%-ban biztos vagyok benne, hogy a grill tökéletes. A legfelülre tesszük a grill alá, és megvárjuk, amíg a cukor karamellizálódik. Beteheted a mikrohullámú sütőbe grill funkcióval, de győződj meg róla, hogy a formák kerámia, nem olyanok, mint az enyémek.

Recept tipp Hogy őszinte legyek, attól féltem, hogy túlsütöttem a grill alatt, mert kicsit sötét volt. De nem! Ez nagyon király! Mert a héj szépen illeszkedik a krémhez. Mindenesetre azt kell mondanom, hogy nagyon finom! Az el nem fogyasztott formákat pár napig a hűtőben tarthatjuk, de tálalás előtt karamellizálnunk kell őket. Tálaljuk a crème brulée-t forrón!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nv-author-image

Madison Norwell

Ambiciózus, motivált divatmenedzsment hallgató vagyok, aki 2021 nyarán diplomázik. Tanulásom során csapatvezetőként és a többfunkciós munkacsoportok szószólójaként ismertek el. Szakképzett problémamegoldó vagyok, következetes és megbízható tagja vagyok a csapatnak.Az a törekvésem, hogy bővítsem szakismeretemet és képességeimet a divatiparon belüli kereskedelmi rendezvényszervezés területén. .
LinkedIn.com