Skip to content

Ausztrál stílusú zúzott fűszeres burgonya

Ausztrál stílusú zúzott fűszeres burgonya, Receptek, Bármely kategória, Bármelyik konyha, Meleg harapnivalók, Főételek, Ausztrál konyha

Hozzávalók 4 adagban

Fiatal piros burgonya 8 darab

Durva tengeri só csipetnyi

Extra szűz olívaolaj 2 evőkanálnyi

Friss rozmaring 1 szár

Csipetnyi őrölt fűszerpaprika

Reszelt parmezán sajt 2 evőkanálnyi

Fokhagyma 2 gerezd

Főzési utasítás 45 perc

1 Főzzük a burgonyát annyi vízben, hogy a burgonya átfőjön és villásan puha legyen, de ne forrjon túl. Forrás után körülbelül 12 perccel.

2 Közben aprítsuk fel a friss rozmaringot. Vágja fel a fokhagymagerezdeket, ha kívánja.

3 Melegítse elő a sütőt 210 fokra.

4 Öntse le a vizet a burgonyával együtt a fazékból.

5 Bélelje ki a tálcát főzőpapírral. Terítsük szét a burgonyát egymástól 5-7 cm távolságra. Egy kalapáccsal óvatosan törje össze az egyes burgonyákat, majd fordítsa el 90 fokban, és ismét törje össze őket. Más szóval, a burgonya vastag palacsintára fog hasonlítani. Ha a burgonya szétmorzsolódik, az sem baj, csak tegye vissza a darabokat a halomba.

READ
Tarte tatin

6 Kenje meg olívaolajjal, szórja meg durva sóval, frissen őrölt borssal, frissen vágott rozmaringgal, esetleg apróra vágott fokhagymával és reszelt parmezán sajttal. Ha azt szeretné, hogy a burgonya mindkét oldalán aranykéreg legyen, törje össze és kenje meg a burgonyát, akkor 15 percig süsse az egyik oldalon, fordítsa meg a 2. oldalra, és csak ezután kenje meg olajjal, fűszerekkel és sajttal, tegye vissza a sütőbe, és süsse további 15 percig.

7 Süssük a sütőben 20-25 percig, amíg aranybarnára sül.

Recepttipp Az olívaolaj helyettesíthető egy kis darab vajjal, amit minden burgonyára teszünk. A rozmaring helyettesíthető kakukkfűvel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nv-author-image

Madison Norwell

Ambiciózus, motivált divatmenedzsment hallgató vagyok, aki 2021 nyarán diplomázik. Tanulásom során csapatvezetőként és a többfunkciós munkacsoportok szószólójaként ismertek el. Szakképzett problémamegoldó vagyok, következetes és megbízható tagja vagyok a csapatnak.Az a törekvésem, hogy bővítsem szakismeretemet és képességeimet a divatiparon belüli kereskedelmi rendezvényszervezés területén. .
LinkedIn.com