Skip to content
Alma karamellben és dióban, Receptek, Bármely kategória, Bármelyik konyha, Olasz konyha, Sütemények és desszertek, Gyümölcsös desszertek

Hozzávalók 6 adagban

Piros alma 6 darab

Tej 2 evőkanál

Krémes karamell 400 g

Növényi olaj 1 teáskanál

Földimogyoró keksz 12 evőkanál

Főzési utasítás 30 perc

1 Hűtsük le az alaposan megmosott almát (a legjobb, ha egy éjszakára a hűtőszekrényben hagyjuk).

2 Bélelje ki a tepsit sütőpapírral, és alaposan kenje ki növényi olajjal.

3 Készítsen elő 6 jégkrémpálcikát. Távolítsuk el az almákról a gallyakat, és szúrjunk mindegyikbe egy-egy pálcikát.

4 Tegye a karamellás cukorkákat egy mély, mikrohullámú sütőre alkalmas tálba, adja hozzá a tejet, és közepes teljesítményen 1 percig mikrózza. Egy perc múlva vegyük ki, és alaposan keverjük össze. Tegyük még 30 másodpercre, majd vegyük ki újra, keverjük meg, és pirítsuk még 30 másodpercig (összesen 2 perc). Vegye ki a karamellt a sütőből, és hagyja kissé kihűlni (!).

5 Az almákat egyenként mártsuk bele a karamellbe, hogy egyenletesen bevonja őket a máz, majd tegyük őket pálcikával felfelé a kibélelt tepsibe.

READ
Vaníliakrémes leveles tészta

6 Tegyük a diótörő morzsát egy mély tálba. Amikor a karamell megdermedt az almákon, de még elég ragadós ahhoz, hogy a dióhoz tapadjon, forgassa meg az almákat a dióban.

7 Tegye vissza a tálcára, és hagyja állni, amíg a karamell meg nem szilárdul.

Recept tipp Vigyázat! Ne csomagolja az almát papírba vagy szalvétába. A karamell még megkeményedés után is ragacsos marad. Az almáról leszakadt sapkát egy éles késsel óvatosan eltávolíthatjuk. Dió helyett (vagy azzal együtt) kókuszreszelék, szezámmag, homoktöredék stb. is használható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nv-author-image

Madison Norwell

Ambiciózus, motivált divatmenedzsment hallgató vagyok, aki 2021 nyarán diplomázik. Tanulásom során csapatvezetőként és a többfunkciós munkacsoportok szószólójaként ismertek el. Szakképzett problémamegoldó vagyok, következetes és megbízható tagja vagyok a csapatnak.Az a törekvésem, hogy bővítsem szakismeretemet és képességeimet a divatiparon belüli kereskedelmi rendezvényszervezés területén. .
LinkedIn.com