Skip to content

A medve az északi tortán

A medve az északi tortán, Receptek, Bármely kategória, Sütemények és desszertek, Piskóta

Hozzávalók adagja 10

Búzaliszt 400 g

kovászanyag 10 g

Cukor 450 g

Vaj 120 g

Zsíros tejföl 1250 g

Kakaópor 3 evőkanál

Cukorpor 250 g

Dió 1 csésze dió

Keserű csokoládé 100g

Főzési utasítás 2 óra + 8 óra

1 Olvasszunk fel 50 g vajat, és hűtsük szobahőmérsékletűre. Keverjük össze a lisztet és a sütőport – 3 evőkanál lisztet tegyünk egy külön tálba, és tegyük félre. Keverjünk össze 500 g tejfölt és a cukrot, és keverjük simára. Ezután adjuk hozzá az olvasztott vajat, és ismét keverjük jól össze. Adjuk hozzá az átszitált lisztet és a sütőport, gyúrjuk össze a tésztát, és osszuk két egyenlő részre.

2 Adjuk hozzá a kakaóport az egyik részhez és a finomlisztet a másikhoz, hogy a tészta állaga egyensúlyban legyen. Jól keverjük össze. Osszuk a világos és a sötét tésztát 3 egyenlő részre (3 fehér és 3 csokoládés). Melegítse elő a sütőt 190-200 fokra. Készítsen 6 pergamenlapot a hat kéreghez. Helyezze az egyik sütemény tésztáját a pergamenlapra. Tegyünk a tetejére fóliát, mivel a tészta még puha, hogy ne ragadjon a kezünkhöz és a sodrófához. Először óvatosan terítse a tésztát a pergamen felületére a kezével, majd sodrófával nyújtsa ki a kívánt méretre. A süteményt 8-10 percig sütjük. Ha el akarja simítani a torta széleit, akkor ezt azonnal tegye meg, amint kiveszi a sütőből, amíg még forró. Helyezzen egy tányért vagy más megfelelő méretű tésztát a kéregre, és simítsa el a szélét.

3 Tegyük át a diót egy kis tálba, és tegyük a forró sütőbe. Amikor átsült, távolítsa el a diót a felső fóliáról, majd aprítsa fel.

4 A 750 g tejfölt és a porcukrot a keverőtálban alacsony fordulatszámon verjük fel. Nagyon vigyázzunk, hogy a tejfölt ne verjük bele a vajba.

5 Váltogassa a világos és a sötét süteményeket, kenje meg mindegyiket tejföllel, és szórja meg dióval. Helyezze a süteményeket egymásra. A krémet a torta oldalára is kenjük. Hagyja a tortát az asztalon körülbelül egy órán át ázni, majd tegye a hűtőszekrénybe néhány órára.

READ
Olasz csokoládé desszert vagy kupolás torta (Zuccotto)

6 A csokoládét apró darabokra törjük, és vízfürdőben megolvasztjuk. Amikor a csokoládé teljesen felolvadt, adjunk hozzá 70 g apró darabokra vágott hideg vajat. Jól keverjük össze. Hagyja a cukormázat kissé kihűlni, körülbelül olyan állagúnak kell lennie, mint a folyékony tejföl. Díszítse a tortát a csokoládémázzal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nv-author-image

Madison Norwell

Ambiciózus, motivált divatmenedzsment hallgató vagyok, aki 2021 nyarán diplomázik. Tanulásom során csapatvezetőként és a többfunkciós munkacsoportok szószólójaként ismertek el. Szakképzett problémamegoldó vagyok, következetes és megbízható tagja vagyok a csapatnak.Az a törekvésem, hogy bővítsem szakismeretemet és képességeimet a divatiparon belüli kereskedelmi rendezvényszervezés területén. .
LinkedIn.com